+38 (067) 409-82-01

+38 (067) 406-64-10

+38 (067) 443-44-14

au.satirev-amirp%40eciffo

3D-КРОСІВКИ - ХТО ПЕРШИЙ?

3D-КРОСІВКИ - ХТО ПЕРШИЙ?

Сто років тому ніхто й подумати не міг, що на початку XX століття на вулицях повітових міст може з’явитися таке рідкісний і дуже дорогий засіб пересування як автомобіль, дуже швидко замінить їх і стане такою ж буденною справою в кожній родині , як та ж селянська конячка, самовар або годинник.

П'ятдесят років тому ніхто й повірити не міг, що таке громіздке спорудження, як ЕОМ (електронно-обчислювальна машина, іноді розміром з кімнату), буде доступне кожному громадянину і зможе вміститися в його портфелі, а то й кишені, забезпечуючи необхідною інформацією його власника, практично в будь-якому місці земної кулі.

Ну і звичайно ж, ще двадцять п'ять років тому, люди й уявити собі не могли, що звичайний провідний телефон, установкою якого пишалися не менше, аніж кількістю кришталю в серванті, зміниться настільки, що без цього суперпопулярного гаджета, люди вже не зможуть уявити собі повсякденне сучасне життя.

Наше неймовірне століття стрімких технологій, прямо на очах преображаючих світ, вже настільки привчив людину до того, що завтра він знову почує для себе що-небудь новеньке, що деякі вже просто не встигають орієнтуватися у світі неймовірних нано-відкриттів, всемогутніх стовбурових клітин і звичайно ж 3D-технологій, про які багато хто вже не тільки чули, але і встигли полюбити, долучаючись до нових досягнень науки і техніки в домашніх кінотеатрах, занурюючись в спеціальних окулярах в чарівний світ кінофільмів і телепрограм.

А ось про можливості поки ще незвичайного, 3D-принтера, знають зовсім небагато. Адже за цією, черговою технологією стоїть дуже велике майбутнє. Вже одна ця обставина варта того, щоб на ньому зупинитися докладніше.

В даний час більшість великих компаній вже освоюють технології 3D-друку. Наприклад, компанія SOLS, яка раніше була орієнтована тільки на лікарів і медичні установи, прорахувавши маркетингову нішу у виробництві ортопедичного взуття, почала займатися 3D-печаткою устілок за індивідуальними мірками. При створенні устілки враховується те, як саме буде використовуватися продукт, при носінні звичайної, спеціального або спортивного взуття. В обов'язковому порядку враховується зріст, вага і спосіб життя людини, роблячи максимально комфортабельною життя володаря даної взуття.

А от серед корпорацій, що випускають всесвітньо відомі бренди спортивного взуття, почалася справжнісінька гонка за право першими впровадити новітні 3D-технології у своєму виробництві, зокрема, освоєнні 3D-друку такий популярний вид взуття, як кросівки. Останні презентації таких відомих фірм, як Adidas, Nike і New Balance, зайве тому підтвердження.

Не зайвим буде згадати, що засновник twitter Джек Дорсі, приблизно рік тому згадував, що незабаром Nike можна буде назвати IT-компанією, так як вона почне друкувати кросівки на 3D-принтері, і це було на межі фантастики! І вже на початку жовтня цього року, операційний директор Nike Ерік Спранк і глава правління Adidas Ерік Лідтке, на саміті організованого інтернет-виданням GeekWire заявили про те, що компанія починає виробництво масової 3D-друку. Причому Ерік Спранк досить прозоро натякнув на те, що кросівки можна буде роздрукувати прямо в магазині, враховуючи всі необхідні параметри: індивідуальні характеристики вашої стопи, тип взуття, дизайн і колір. Ще зовсім недавно подібне не всякому і уві сні могло приснитися.

Компанія Adidas пішла ще далі і представила прес-реліз, який наочно продемонстрував технологію Futurecraft 3D. Розробка являє собою наступну схему: необхідно прийти в магазин компанії, зробити невелику пробіжку на біговій доріжці, під час пробіжки буде відсканована ваша стопа, і на основі її геометрії буде побудована 3D-модель. У вашій присутності модель буде роздрукована і кросівки будуть готові до шкарпетці.

У порівнянні з двома попередніми спортивними корпораціями, New Balance назвала точний термін виходу моделей на ринок - це квітень 2016 року. Експерти компанії New Balance і біомедичні інженери за допомогою фахівців з 3D Systems виготовили органічну геометричну підошву, забезпечуючи не тільки зручність в шкарпетці, а й абсолютно унікальний зовнішній вигляд. Завдяки новітнім матеріалам, компанії New Balance вдалося отримати потрібну міцність, гнучкість і довговічність. Ці показники значно виграють в порівнянні з іншими моделями кросівок. Крім того, дизайнерам New Balance вдалося домогтися структури, в якій матеріал використовується в строго необхідній кількості і завдяки цьому 3D-кросівки стають набагато зручніше і легше.

Отже, хто з відомих виробників в кінцевому підсумку виявиться першим? Чиї 3D-кросівки підкорять цей світ? Дуже скоро ми це дізнаємося, тим більше, що позначена перша контрольна дата - квітень 2016 року. Не зайвим буде зазначити, що будь-який винахід має бути надійно захищене, бо ніхто і ніколи не відміняв промислове шпигунство. У сучасних компаніях патентування така ж невід'ємна частина життєвого циклу будь-якого винаходу, від його народження до появи першого зразка на ринку, як логістика, виробничо-технологічні ланцюжки і багато іншого, що супроводжує впровадження відкриття в життя. За своєю суттю патентування промислового зразка - це захист прав на зовнішній вигляд, форму, колірне рішення будь-якого виробу, яке може бути використане в промисловості, в побуті, і будь-який інший сфері життя і діяльності людини. Варто відзначити, що дизайн тих же 3D-кросівок швидше за все буде запатентований як промисловий зразок.

Україна намагається йти в ногу з часом, продукуючи та впроваджуючи в життя чимало нових промислових зразків, які народжені на просторах нашої країни. Реєстрація промислових зразків справа дуже тонка, з безліччю підводних каменів і нюансів, і тут краще довіритися фахівцям, які знають як професійно захистити ваше виріб. Prima Veritas - компанія з багаторічним досвідом роботи в цій сфері, і ми з радістю допоможемо Вам у реалізації Ваших планів.

Made with