+38 (067) 409-82-01

+38 (067) 406-64-10

+38 (067) 443-44-14

au.satirev-amirp%40eciffo

Особливості реєстрації торговельних марок для виробників алкоголю

Особливості реєстрації торговельних марок для виробників алкоголю

Ні для кого не секрет, що сфера виробництва алкоголю є дуже конкурентною, у зв'язку з чим виробники у різний спосіб захищають свої нематеріальні активи та вкладають у цей захист значні бюджети. Але мало хто знає, що згідно з чинним законодавством України реєстрація торговельної марки для виробників алкоголю є обов'язковою умовою отримання ліцензії на виготовлення даного товару.

При цьому назва має бути зареєстрована повністю, а не лише як основний бренд. Наприклад, якщо є лінійка горілки «На веселі» і ця лінійка складається з видів: класична, пшенична, особлива тощо, то кожна така назва має бути подана або зареєстрована як ТМ: «На веселі» Пшенична», «На веселіше "Особлива" і т.д.

Також варто зазначити, що назва ТМ має бути українською мовою, і якщо це не так, то додатково при оформленні ліцензії у виробника мають бути документи на подання українського перекладу назви.

Торговельна марка товару для отримання ліцензії може бути як зареєстрована (отримано свідоцтво України на знак для товарів та послуг), так і лише подано на реєстрацію (заявка на знак для товарів та послуг), але обов'язково оплачена.

Звертаємо вашу увагу на те, що знак має бути зареєстрований (поданий) для товарів 33 класу і в його переліку обов'язково має бути товар, на який виходить ліцензія.

Made with