+38 (067) 409-82-01

+38 (067) 406-64-10

+38 (067) 443-44-14

au.satirev-amirp%40eciffo

Як захистити продукт від підробок?

Як захистити продукт від підробок?

При висвітленні цього питання варто відразу відзначити, що 90% успішних брендів приречені на підробки. Копіювання зовнішнього вигляду товару з метою з мінімальними вкладеннями отримати максимальний прибуток, загалом, одна із ознак успішності бренду. Тому виводячи ринок новий товар і розраховуючи високі продажу, готуйтеся до того що, що ваш товар імітуватимуть не сумлінні конкуренти.

Як цього уникнути? На жаль, процес захисту не є простим і досить тривалим, а також у кожному окремому випадку необхідна консультація фахівців з інтелектуальної власності з урахуванням сфери бізнесу, конкурентного середовища, особливостей товару. Але загалом можна визначити такі елементи захисту продукту:

1. Захист бренду.

Торговельна марка покликана розрізняти товари та послуги одного виробника від товарів та послуги іншого виробника. Таким чином, вигадавши назву, необхідно зареєструвати її як торговельну марку. При цьому звертаємо вашу увагу, що обов'язковою до реєстрації є сфера алкоголю, де без зареєстрованої або поданої на реєстрацію ТМ виробник не отримає ліцензію на виробництво.

Реєстрації підлягає назва, логотип, зовнішній вигляд упаковки, слоган, комбінація кольорів упаковки та ін.

2. Патентування зовнішнього вигляду продукції-упаковки, тари. Здебільшого підробляють саме зовнішній вигляд, загальний образ продукту. З метою захисту цього елемента варто вдатися до реєстрації промислового зразка-упаковки з декількома її варіантами.

3. Патентування технології виробництва товару. Якщо ваш товар виробляється за особливою технологією, варто зареєструвати її як патент на корисну модель (винахід), щоб конкуренти не змогли використати цей спосіб при виготовленні свого товару.

Таким чином, при запуску нового продукту на ринок варто приділити увагу і тріаді захисту інтелектуальної власності, наведеної вище: зареєструвати торговельну марку, запатентувати упаковку, запатентувати технологію виробництва.

Made with